Tel INFO LINE   022 903 999
Coșul meu Înapoi
Total
0 Lei
Portofel electronic
0 Lei
Total spre achitare
Lei
Plasați comanda
Metode de plată
Mastercard Visa card-image-footer card-image-footer
Cabinet

Raportul internațional normalizat, INR

HE13
Clock 1 Zile
60 Lei

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: controlul terapiei anticoagulante indirecte

INR – metoda de raportare a rezultatelor testului protrombinic, care se recomandă de Comitetul Internațional de cercetare a trombozelor și hemostazei și de Comitetul Internațional de standartizare în hematologie pentru controlul terapiei cu anticoagulante indirecte între INR și protrombina după Quick există o corelare negativă: scăderea protrombinei corespunde creșterii INR. INR este sensibil la nivelul factorilor (II, VII, X). Acest test măsoară timpul necesar pentru formarea trombusului compact de fibrină după adăugarea tromboplastinei tisulare (factor III) şi calciului. Spre deosebire de nivelele PT care variază în funcţie de reactivii şi metodele fotooptice utilizate, INR poate furniza informaţii mult mai precise (foloseşte tromboplastină standardizată).

Citește mai mult Citiți mai puțin
Metoda : Coagulometrica
Detalii despre metodă
Materialul colectat : Plasmă
Echipament :
Servicii recomandate : No services
Pregătirea :

Recomandăm prelevarea sângelui dimineața, în intervalul dintre orele 8:00 și 11:00 pe nemâncate (nu mai puțin de 8 ore și nu mai multe de 14 ore de foame, consumul de apă – este admis în regim normal). Evitați orice fel de excese alimentare cu o zi înainte. Mai multe recomandări de pregătire găsești aici.

Rezultatul :
  • O creștere a indicelui de protrombină peste norma poate indica patologii congenitale (deficit de anticoagulant), patologii hepatice și boli autoimune, deficiență de vitamina K și administrarea de medicamente care favorizează coagularea sângelui.
  • O scădere a indicelui de protrombină poate indica patologii congenitale ale sistemului de coagulare a sângelui, boli hepatice sau deficit de fibrinogen în plasma sanguină.