Tel INFO LINE   022 903 999
Coșul meu Înapoi
Total
0 Lei
Portofel electronic
0 Lei
Total spre achitare
Lei
Plasați comanda
Metode de plată
Mastercard Visa card-image-footer card-image-footer
Cabinet

Indice de protrombină, PT, %

HE12
Clock 1 Zile
70 Lei

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Testul se efectuează pentru a măsura perioada de timp necesară pentru coagularea sângelui. Un test TQ poate fi folosit pentru a identifica posibile probleme care apar în procesul de coagulare, dar și pentru a verifica eficacitatea coagulantelor.

Acest test se recomandă pentru:

  • Monitorizarea terapiei îndelungate cu anticoagulante orale (cumarine și indandion);
  • Evaluarea funcției hepatice (tulburarea sintezei factorilor complexului protrombinic);
  • Depistarea tulburărilor de coagulare (screening pentru factorii de cale externă (I, II, V, VII, IX) și celei totale (fibrina).

PTI (indicele de protrombină) și RNI (raportul normalizat internațional) permite medicului să evalueze starea căii externe a coagulării sângelui. PTI este calculat ca raportul dintre timpul standard de protrombină (timpul de coagulare a plasmei de control după adăugarea tromboplastinei tisulare) și până la timpul de coagulare a plasmei, exprimat în procente. RNI este un indicator de testare a protrombinei standardizat în conformitate cu recomandările internaționale. Se calculează după formula: INR = (timpul de protrombină al pacientului / timpul de control al protrombinei) x ISI, unde ISI (International Sensitivity Index) – coeficientul de sensibilitate la tromboplastină în raport cu standardul international. RNI și IPT sunt invers proporționale, o creștere a RNI corespunde unei scăderi a PTI la un pacient și invers.

* Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Citește mai mult Citiți mai puțin
Metoda : Coagulometrica
Detalii despre metodă
Materialul colectat : Plasmă
Echipament :
Servicii recomandate : No services
Pregătirea :

Recomandăm prelevarea sângelui dimineața, în intervalul dintre orele 8:00 și 11:00 pe nemâncate (nu mai puțin de 8 ore și nu mai multe de 14 ore de foame, consumul de apă – este admis în regim normal). Evitați orice fel de excese alimentare cu o zi înainte. Mai multe recomandări de pregătire găsiți aici.

Rezultatul :

Valorile PTI de referință depind de setul și caracteristicile reactivilor și diferă în ceea ce privește activitatea tromboplastinei utilizate în test. Grație standardizării, rezultatele determinării RNI permit specialiștilor să compare rezultatele diferitelor laboratoare.