Bolile cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală sunt infecţii transmise de la o persoană la alta prin contact sexual, însă nu numai. Acestea pot fi cauzate atât de bacterii, cât şi de paraziţi sau viruşi.
Testarea pentru infecţiile cu transmitere sexuală este importantă intrucât o persoană poate avea o infecţie fără să cunoască acest lucru (în majoritatea cazurilor, nu există semne sau simptome în special la bărbaţi, dar netratate la timp pot urma consecinţe grave). Cu cât sunt descoperite mai din timp, cu atât cresc şansele ca acestea să poată fi tratate cu succes.
Infecţiile cu transmitere sexuală (ITS) sunt cauzate de diverse bacterii, paraziţi, ciuperci şi virusuri. Testarea pentru ITS este importantă intrucât o persoană poate avea o infecţie fără să cunoască acest lucru (în majoritatea cazurilor, nu există semne sau simptome).
Care sunt factorii de risc?
- contact sexual cu parteneri multipli
- contact sexual neprotejat - fără utilizarea prezervativului
- transfuzii de sânge
Bolile cu transmitere sexuală pot fi tratate. Mai multe despre metodele de diagnostic ne spune medicul urolog-androlog Alexandru Tarantai în reportajul de mai jos:
Pentru programări, apelaţi 022903999.

NIPT (non-invasive prenatal test) SAGE este primul test în lume ce evaluează cu o veridicitate de 99% riscul anomaliilor cantitative în cele 23 perechi de cromozomi, chiar și perechea a 13-a, a 18-a, și 21, microdeleții și cromozomii sexuali. Tehnologia testului Sage a fost dezvoltată și patentată de o companie medicală britanică lider, care, în prezent, a făcut o descoperire revoluționară în diagnosticul genetic.
Citește mai mult
Будучи ребенком, я видела, как многим пациентам, попавшим в аварии, получившим бытовые травмы, травмы позвоночника, травмы головы, мой папа оказывал экстренную медицинскую помощь. Тогда я стала понимать, какую важную роль в жизни человека играет врач.
Citește mai mult