Tel INFO LINE   022 903 999
Coșul meu Înapoi
Total
0 Lei
Portofel electronic
0 Lei
Total spre achitare
Lei
Plasați comanda
Metode de plată
Mastercard Visa card-image-footer card-image-footer
Cabinet
15 Iunie 2022

Testarea pentru noua tulpină de COVID-19, accesibilă la Invitro DIAGNOSTICS

Blog

Europa este asaltată de noua tulpină B.1.1.7 de Covid-19, numită și tulpina britanică. Este mai contagioasă decât versiunea originală a coronavirusului, iar zilele trecute autoritățile din Moldova au anunțat oficial că aceasta se găsește și în Moldova.

La INVITRO DIAGNOSTICS, este disponibilă testarea acesteia începând de săptămâna viitoare. Este o PREMIERĂ ABSOLUTĂ, fiind unicul laborator medical care oferă această posibilitate pacienților din Moldova.

Testarea pentru noua tulpină britanică, B.1.1.7., vine ca o completare a prezentului test PCR de depistare a SARS-CoV-2, accesibil deja la Invitro Diagnostics. Nu va necesita costuri suplimentare din partea persoanelor ce-și doresc testarea. Este PLUS VALOARE testului deja existent, ceea ce oferă posibilitatea unui diagnostic și mai precis pentru depistarea noului coronavirus.

Ce include testarea de laborator?

Metoda utilizată pentru depistarea acestei mutații este ONE-STEP real-time REVERS TRANSCRIPTION PCR, sau, altfel spus, Real Time PCR cu reverstranscripție one-step. La nivel de laborator, se analizează 3 secvențe țintă de ADNc simultan: secvența de ADNc al genei S, caracteristică pentru tipul de SARS-CoV-2 inițial și secvențele de ADNc ce conțin mutațiile într-o genă specifică noii tulpini de coronavirus de tip nou. Rezultatele obținute permit diferențierea tipului original de SARS-CoV-2 de tulpina britanică B.1.1.7.

Reactivii necesari depistării tulpinii britanice ne sunt puse la dispoziție de compania DNA-TECHNOLOGY.

De ce este necesară testarea SARS-CoV-2, inclusiv pentru noua tulpină britanică?

S-a demonstrat că tulpina britanică B.1.1.7 ce duce la dezvoltarea Covid-19 determină o evoluție a bolii deosebită și se atestă un grad mai mare de răspândire a infecției . Maladia decurge diferit, complicațiile pe care le determină pot fi mai grave decât tulpina originală a infecției, iar perioada de recuperare – mult mai anevoioasă. Drept urmare, medicii, știind exact ce tip de tulpină a virusului a provocat boala, pot interveni rapid, cu un protocol de tratament de la etapa inițială. În acest mod, pot fi evitate anumite complicații nedorite.    

Invitro DIAGNOSTICS este lider în prestarea serviciilor medicale de laborator. Performanță, maximă precizie, calitate și inovație continuă – este ceea ce oferă clienților, iar acest lucru este confirmat de sistemele internaționale de evaluare a calității în medicina de laborator. Invitro DIAGNOSTICS colaborează cu cele mai mari companii producătoare de tehnologii și echipamente de laborator, ceea ce permite oamenilor să aibă aici, acasă, medicină ultraperformantă și acces la o gamă extrem la largă de teste și analize medicale, de la cele mai simple până la cele mai complexe.

Programări și Informații: 022903999/ 078903999.

Abonează-te la newsletter
Urmărește-ne pe
Ultimele știri

Alte articole