Tel INFO LINE   022 903 999
Coșul meu Înapoi
Total
0 Lei
Portofel electronic
0 Lei
Total spre achitare
Lei
Plasați comanda
Metode de plată
Mastercard Visa card-image-footer card-image-footer
Cabinet

PD01 Probele reumatice, minim

160.00 Lei
215.00 Lei
Cart Comandă
Detalii despre pachet

.

Servicii în pachet

Anticorpi către factorul reumatoid, RF IgM
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: diagnosticarea bolilor inflamatorii cauzate de infecții sau procese autoimune și monitorizarea tratamentului prescris; diagnosticul diferențial al infecțiilor bacteriene sau virale (în cazul infecțiilor virale proteina C-reactivă poate depăși ușor valorile de referință normale); determinarea activității procesului inflamator sau autoimun; diagnosticarea complicațiilor infecțioase după intervenții chirurgicale, infecții latente; evaluarea necesității terapiei cu antibiotice și a duratei acesteia; diagnosticarea poliartritei reumatoide și lupus eritematos fără complicații; monitorizarea activității bolilor cronice.

Proteina C-reactivă – proteină de fază acută; marker nespecific al inflamației active sau al leziunilor de țesuturi. PCR este produsă de ficat ca răspuns la inflamații sau leziuni ale țesuturilor. Dacă să comparăm analiza de laborator VSH (viteza de sedimentare a eritrocitelor/hematiilor), care de asemenea este un indicator al inflamației, valorile de referință ale proteinei C-reactive se modifică mai rapid. Din acest motiv testul PCR este mai informativ (decât VSH-ul) într-un interval scurt de timp pentru monitorizarea tratamentului. Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă analiza de laborator Proteina C-reactivă împreună cu VSH-ul.

Când medicii Invitro Diagnostics indică analiza proteina C-reactivă, CRP?

 • Dacă pacientul este suspectat cu boli infecțioase însoțite de febră (în cazul neutropeniei), meningită, septicemie la nou-născuți.
 • Examinarea pacienților cu maladii autoimune (artrită, vasculită).
 • În cazul terapiei cu antibiotice.
 • Perioada postoperatorie (pentru a identifica complicațiile infecțioase și a evalua eficacitatea tratamentului antibacterian).
 • În perioada de tratament a bolilor inflamatorii cronice.
 • În cazul transplantului de organe (rinichi, inimă).
Metoda
No results
Material colectat
Ser sanguin
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: diagnosticarea febrei reumatice și glomerulonefritei.

Antistreptolizina O – marker ce indică prezența infecțiilor cu streptococi în organism. Funcțiile ASL-O reprezintă anticorpi împotriva antigenului (streptolizinei) streptococului beta-hemolitic din grupa A.

ASL-O este un criteriu de laborator pentru determinarea reumatismului. Creșterea antistreptolizinei indică sensibilitatea organismului la antigenele streptococice. În perioada de convalescență (vindecare) nivelul de ASL-O scade comparativ cu perioada acută. Deci, specialiștii Invitro Diagnostics recomandă efectuarea analizei de laborator la un anumit interval de timp pentru a monitoriza dinamica indicatorilor și de a evalua gradul procesului reumatic. Testul de laborator la antistreptolizina-O efectuat doar o dată poartă un caracter minim informativ. Valoarea informativă crește în cazul efectuării analizei repetate la antistreptolizină-O (cu interval de 1 săptămână).

Când medicii Invitro Diagnostics indică analiza de laborator la antistreptolizină-O, ASL-O?
Simptome cauzate de o infecție streptococică suportată mai devreme. Analiza de laborator se efectuează în cazul anginei suportate (după 2-3 săptămâni) sau leziunilor cutanate.
La 1-2 săptămâni după începerea tratamentului pentru febra reumatică, miocardită sau glomerulonefrită (monitorizarea eficienții tratamentului).

Metoda
No results
Material colectat
Ser sanguin
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Prelevarea sângelui venos
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results
Preț fără reducere :
215.00 Lei
Pregătirea
 • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
 • Sângele poate fi prelevat din venă. Sângele venos va fi colectat de către personalul cu experiență chiar și bebelușilor.
 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
 • Se permite de preluat în timpul zilei, la 4 ore după o masă mică.
 • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.
 • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.
 • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.
 •  Se recomandă să anunțați personalul medical în următoarele cazuri:
   - Ați avut probleme în trecut în timpul recoltării(pierderea cunoștinței, durere persistentă timp de câteva zile, edem sau hematom local).

   - Utilizați medicamente care pot prelungi timpul de sângerare (chimioterapie, anticoagulante – warfarină, heparină, aspirină).