Tel INFO LINE   022 903 999
Coșul meu Înapoi
Total
0 Lei
Portofel electronic
0 Lei
Total spre achitare
Lei
Plasați comanda
Metode de plată
Mastercard Visa card-image-footer card-image-footer
Cabinet

PD20 Sănătatea femeii până la 40 ani

3200.00 Lei
3910.00 Lei
Cart Comandă
Detalii despre pachet

Examen medical profilactic recomandat femeilor de vîrsta reproductivă, cu scop de prevenție și depistare timpurie a patologiilor, în special a celor ginecologice, care include:

Servicii în pachet

Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Agenții etiologici a infecțiilor, uniți prin termenul "ureaplasmoză", sunt bacterii, al căror habitat sunt mucoasele organelor genitale și ale tractului urinar. Acestea sunt cele mai mici dintre microorganisme care nu au perete celular și prin proprietățile lor biologice ocupă o nișă intermediară între bacterii și viruși, fiind, de fapt, paraziți ai membranei. Bacteriile descrise mai sus, care colonizează membranele mucoase ale tractului urogenital aparțin genului Ureaplasma și se împarte în două tipuri - Ureaplasma parvum și Ureaplasma urealyticum.

            Ureaplasma este o subspecie de ureaplasme - microorganisme oportuniste care pot parazita membrana spermatozoidului și epiteliul membranei mucoase a organelor urogenitale. Ureaplasmele sunt transmise în principal prin contact sexual, de la o mamă la făt în timpul sarcinii sau al nașterii. Sursa de infecție este omul cu infecție sau un purtător asimptomatic al Ureaplasma parvum (ureaplasma parvum). După infecție, dezvoltarea infecției nu are loc în toate cazurile. Este facilitat de diverse imunodeficiențe, încălcarea factorilor de imunitate locală, inclusiv disbioza vaginală la femei sau prostatită cronică la bărbați, infecții concomitente (chlamydia, gonoree, vaginoză bacteriană etc.). Perioada de incubație este de 2-5 săptămâni. Simptomele infecției cu ureaplasma pot fi ușoare sau chiar absente (tipice pentru femei). La bărbați, ureaplasma parvum poate provoca inflamația uretrei (uretrită non-gonococică), vezicii urinare (cistită), prostatei (prostatită), leziuni ale testiculelor (orhită), poate afecta calitatea spermei (mobilitate scăzută și număr de spermatozoizi - care amenință infertilitatea) ), precum și artrita reactivă și urolitiaza. La femei, ureaplasma parvum poate provoca inflamații ale vaginului (vaginită), colului uterin (cervicită), inflamația uterului (endometrită), care poate duce la sarcină ectopică sau infertilitate. În plus, ureaplasma parvum la femeile însărcinate poate provoca avorturi, inflamații ale membranelor, nașterea copiilor subponderali, precum și dezvoltarea bolilor bronhopulmonare (pneumonie, displazie), bacteremie și meningită la nou-născuți.

            Ureaplasma este considerată ca o cauză a bolilor inflamatorii ale sistemului urogenital, dacă nu sunt detectate alte microorganisme patogene care pot provoca aceste afecțiuni. Diferențierea ureaplasmei parvum de un alt tip de ureaplasma - U. urealyticum - este posibilă numai folosind metodele de biologie moleculară - reacția în lanț a polimerazei. Determinarea tipului de ureaplasma este importantă atunci când se alege strategia de tratament optimă pentru pacient.

            Când este indicată această investigație?

 • Dacă se suspectează o infecție cu ureaplasmă sau ureaplasmoză, inclusiv după actul sexual neprotejat, apar simptome de inflamație a sistemului urogenital.
 • Când se planifică o sarcină (pentru ambii soți).
 • În caz de infertilitate sau avort spontan.
 • Ân cazurile de sarcina ectopică.
 • Dacă este necesară evaluare eficacității terapiei cu antibiotice (1 lună după tratament).
Metoda
Reacția de polimerizare în lanț în timp real, test calitativ
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Anticorpi către virusul hepatitei C, anti-HCV, IgM/IgG
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Antigenul /s/ virusul hepatitei B, HBs Ag, /test de screening/
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Hormonul tireotrop, TSH
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Magneziu, Mg
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Fier, Fe
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: evaluarea riscului de apariția aterosclerozei și bolilor cardio-vasculare.

Analiza colesterol total include următorii indicatori:

Colesterolul total – o substanță asemănătoare grăsimilor de care organismul are nevoie pentru formarea hormonilor steroizi, a acizilor biliari. Nivelul normal de colesterol asigură funcționarea corectă a celulelor și digestia alimentelor. Dacă rezultatul analizei indică exces de colesterol, în acest caz crește riscul apariției plăcilor ateromatoase în artere care împiedică circulația sangvină normală, deseori cauzând infarctul sau accidentul cerebral.
Colesterolul nu se dizolvă în apă și, pentru deplasarea prin organism, se ”învelește” într-o membrană proteică – apolipoproteină. În sânge circulă câteva tipuri de lipoproteine:

 • Lipoproteine de densitate foarte mică (VLDL);
 • Lipoproteine de densitate scăzută (LDL);
 • Lipoproteine de densitate mare (HDL).

Colesterolul VLDL și LDL  prezintă colesterolul ”rău”, din motiv că acesta formează plăci ateromatoase. Colesterolul HDL este numit ”bun” pentru că elimină excesul de colesterol din organism. Ficatul produce o cantitate suficientă de colesterol pentru necesitățile organismului, dar o parte din acesta ajunge în organism cu produsele de lactate și carne (grăsime de origine animală). Dacă o persoană este predispusă genetic la colesterol LDL ridicat sau mănâncă multe grăsimi animale, există o mare probabilitate ca LDL-ul va atinge niveluri periculoase. Excesul de colesterol se depune pe pereții vaselor sangvine în forma plăcilor ateromatoase ce împiedică circulația sangvină normală, sporind riscul apariției bolilor vasculare și accidentului cerebral.

Când se indică analiza la colesterol total?
În cazul examinărilor de rutină. Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă efectuarea profilului lipidic: colesterol HDL, colesterol LDL și trigliceridele.

De câteva ori per an dacă pacientul urmează o dietă cu o cantitate redusă de grăsimi de origine animală și/sau administrează medicamente ce scad nivelul colesterolului. Analiza se repetă pentru a verifica dacă pacientul atinge valorile de referință normale. Normalizarea nivelului de colesterol în sânge reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

 • În cazul riscului de dezvoltare a bolilor cardiovasculare:
  • Fumatul;
  • Vârsta (bărbați peste 45 de ani, femei peste 55 de ani);
  • Hipertensiune arterială / tensiune arterială ridicată (140/90 mm Hg și mai mare);
  • Colesterol crescut sau boli cardiovasculare la alți membri de familie (infarct sau accident cerebral);
  • Diabet zaharat;
  • Supraponderabilitatea / obezitate (masa corporală crescută);
  • Consumul excesiv de alcool;
  • Mese copioase compuse din grăsimi de origine animală;
  • Activitatea fizică redusă.

Dacă copilul are colesterolul ridicat sau boli cardiace (de inimă), medicii de la Invitro Diagnostics recomandă efectuarea primului test de colesterol de la vârsta de 2 ani.

* Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Metoda
No results
Material colectat
Ser sanguin
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: pentru diagnosticul hipo- și hiperglicemiei (diabetului zaharat) și monitorizarea

Glucoza prezintă zahărul simplu, care este sursă de bază a energiei celulelor. La o persoană sănătoasă nivelul de glucoză se poate modifica (crește/micșora) pe parcursul zilei, revenind la normal:

 • După mese (consumul alimentelor) valorile de referință cresc din cauza absorbției gastrice și intestinale a carbohidraților simpli (cu masa moleculară scăzută) din alimente sau prin digestia din alte alimente, cum ar fi amidonul;
 • Valorile de referință se micșorează după câteva ore de foame, din cauza febrei ridicate, efortului fizic, stresului.

Procesul de ardere a glucozei se datorează insulinei – hormonul secretat de pancreas. Insulina reglează mișcarea glucozei din sânge spre celulele organismului și determină acumularea excesului de energie sub forma unei rezerve pe termen scurt (glicogen) sau sub forma trigliceridelor, care se acumulează în țesutul adipos.

Când și de ce se prescrie testul la glucoză?

 • Pentru examinarea profilactică a pacienților asimptomatici. Diabetul zaharat începe de la simptome nesemnificative. IMPORTANT! Se recomandă monitorizarea pacienților cu predispoziție genetică la diabet zaharat.
 • Pentru diagnosticarea hiper- sau hipoglicemiei (hiperglicemie: senzație permanentă de sete, micțiunea (urinarea) frecventă, oboseală, vedere încețoșată, susceptibilitate crescută la infecții; hipoglicemie: transpirație, apetit crescut, anxietate, conștiință încețoșată, vedere încețoșată);
 • În cazul leșinului (pierderii cunoștinței) sau slăbiciunii severe (este important să vă convingeți că aceste simptome nu sunt cauzate de scăderea bruscă a zahărului).
 • Dacă pacientul are o stare prediabetică, testul se face repetat cu un anumit interval de timp.
 • Pacienții cărora li s-a diagnosticat diabetul zaharat, medicul le indică testul la glucoză și hemoglobina glicată.
 • În unele cazuri analiza la glucoză se poate indica împreună cu testul la insulină și peptidul C pentru monitorizarea secreției insulinei.

* Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Metoda
No results
Material colectat
Ser sanguin
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: depistarea bolilor ficatului sau ale căilor biliare

Gama (γ)-glutamiltransferaza, γ-GT – o enzimă ce participă în metabolismul aminoacizilor. Cea mai mare concentrație a enzimei se găsește în rinichi (de 7000 ori mai mult decât în serul sangvin), ficat (nivelul normal – de 200 – 500 ori mai mult decât în serul sangvin) și pancreas. GGT – gama-glutamiltranspeptidaza catalizează transferul grupului γ–glutamil de la peptide ca glutationul (GSH) către alți aminoacizi. GGT este cel mai sensibil indicator pentru depistarea alcoolismului, deoarece creșterea enzimei depășește celelalte enzime hepatice dozate în mod curent. Dozarea GGT este de asemenea utilă pentru diagnosticul unei hepatopatii în prezența unei afecțiuni osoase, sarcinii sau în perioada copilăriei (condiții în care valorile fosfatazei alcaline cresc, în timp ce GGT rămâne la nivel normal).

Pentru ce medicul indică analiza gama (γ)-glutamiltransferaza, γ-GT?

 • Pentru diagnosticarea afectării ficatului însoțită de colestază (icter obstructiv și hepatită virală, hepatită congenitală și atrezie biliară);
 • Pentru a monitoriza evoluția cursului de tratament a hepatitei cronice, infarctului miocardic;
 • Pentru diagnosticarea formelor anicterice de hepatită;
 • Monitorizarea evoluției cancerului de pancreas, prostată, hepatom (tumoare hepatică/cancer de ficat);
 • Screening-ul la alcoolism;
 • Pentru a monitoriza tratamentul persoanelor cu alcoolism cronic;
 • Pentru a determina influența medicamentelor hapatotoxice.

* Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: identificarea afecțiunilor hepatice (ficatului); monitorizarea pacienților în cazul administrării medicamentelor hepatotoxice.

Aspartataminotransferaza, AST – o enzimă localizată în toate celulele organismului. Dar cea mai mare concentrația de AST se află în ficat și inimă, iar cea mai mică – în rinichi și mușchi. La persoanele sănătoase activitatea AST-ului în sânge este scăzută. Dacă ficatul sau mușchii sunt afectați, concentrația AST-ului în sânge crește. AST este un indicator care arată nu doar starea ficatului, dar poate indica despre afecțiunile altor organe, de exemplu infarctul miocardic.

Pentru ce se indică analiza aspartataminotransferaza, AST?

 • Pentru identificarea afecțiunilor hepatice. Analiza AST se indică împreună cu testul alaninaminotransferaza, ALT.
 • Indicatorul AST din sânge este adesea comparat cu rezultatele altor teste: fosfataza alcalină, ALP, proteina totală și bilirubina totală pentru a determina gradul de boală a ficatului.
 • Monitorizarea eficienței tratamentului ficatului.
 • Monitorizarea pacienților în cazul administrării medicamentelor hepatotoxice. În cazul în care indicatorul AST în sânge crește, pacientului se introduc corectări în tratament.

Când se indică analiza aspartataminotransferaza, AST?

 • În cazul simptomelor suspecte pentru maladiile hepatice:
 • Slăbiciuni, oboseală;
 • Pierderea poftei de mâncare;
 • Greață, vomă;
 • Dureri abdominale și balonări;
 • Îngălbenirea pielii și ochilor;
 • Urină maronie, scaun deschis la culoare;
 • Prurit (mâncărime) generalizat.
 • Dacă există factori cu risc sporit a bolilor hepatice:
 • Hepatită suportată sau expunerea recentă la infecția de hepatită;
 • Consumul excesiv de alcool;
 • Predispoziție ereditară la afecțiuni hepatice;
 • Administrarea medicamentelor ce pot afecta ficatul;
 • Supraponderabilitate diabet;
 • În mod regulat pe parcursul tratamentului, pentru a determina eficacitatea acestuia.

* Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Metoda
No results
Material colectat
Ser sanguin
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Scopul analizei: de a determina deteriorarea țesuturilor hepatice cauzată de viruși, hepatite toxice și alte maladii. De regulă, acest test se indică împreună cu aspartataminotransferaza, AST.

Alaninaminotransferaza (ALT) – enzimă ce participă în metabolismul aminoacizilor. Alaninaminotransferaza (ALT) – enzima este concentrată în ficat și rinichi; în cantități mici se conține în inimă și mușchi. Testul se efectuează pentru a verifica deteriorarea ficatului și / sau pentru diagnosticarea bolilor hepatice. Când celulele ficatului sunt deteriorate ALT-ul se eliberează în sânge înainte de apariția simptomelor caracteristice icterului. Dacă vorbim de funcționarea normală a ficatului, activitatea enzimei din serul sangvin al femeilor este mai scăzută, decât la bărbați.

Când medicul indică testul ALT?

 • În cazul simptomelor maladiilor hepatice:
 • Oboseală, slăbiciuni;
 • Lipsa poftei de mâncare;
 • Greață, vomă;
 • Dureri abdominale și balonări;
 • Îngălbenirea pielii și ochilor;
 • Urină maronie sau de culoare închisă;
 • Prurit (mâncărime) generalizat.

 

 • În cazul în care sunt factori de risc a bolilor hepatice:
 • Hepatită suportată sau expunerea recentă la infecția de hepatită;
 • Consumul excesiv de alcool;
 • Predispoziție ereditară la boli hepatice;
 • Administrarea medicamentelor ce pot afecta ficatul;
 • Supraponderabilitate sau diabet.
 • Pentru determinarea eficienței tratamentului.

Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Metoda
No results
Material colectat
Ser sanguin
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Prelevarea sângelui venos
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Prelevarea materialului biologic urogenital la femei
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Metabolismul bilirubinei începe odată cu degradarea eritrocitelor îmbătrânite la nivelul sistemului reticuloendotelial (în principal, în splină). Hemoglobina este eliberată din eritrocite şi degradată la hem şi globină. Hem-ul este apoi catabolizat, cu formarea biliverdinei, care este apoi transformată în bilirubină. Un nivel înalt al bilirubinei serice se asociază cu apariţia icterului (coloraţia galbenă a tegumentelor şi mucoaselor). Icterul este rezultatul afectării metabolismului normal sau a excreţiei bilirubinei: producţie crescută de bilirubină (ex. hemoliza , eritropoieza ineficientă), excreţie scăzută a bilirubinei (ex.hepatită, obstrucţie), metabolism anormal al bilirubinei (ex. tulburări ereditare, icter neonatal).
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Creatinina
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Examenul citologic al frotiului colului uterin şi canalului cervical, /raportarea după Bethesda system/
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Urea
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Microscopia eliminărilor din tractul urogenital la femei
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Testul VSH determină viteza separării eritrocitelor de plasmă. Viteza de separare este determinată de gradul de agregare a acestora (capacitatea de a se lipi unul de celălalt).
Indicele ridicat semnalează despre evaluarea unui proces inflamator, autoimun sau oncologic. Indicele scăzut vorbește despre maladiile ca siclemia (anemia cu celule în seceră) sau sferocitoza ereditară (patologia ce împiedică sedimentarea eritrocitelor), insuficiența cardiacă cronică sau bolile pulmonare.

VSH-ul este un test nespecific de laborator. Indicele crescut poate fi observat la mai multe boli. Deci, în baza acestui test nu se poate stabili diagnoza. Uneori indicele ridicat poate fi observat și la persoanele sănătoase (la femei în timpul sarcinii și menstruației, administrării contraceptivelor orale, vitaminei A). VSH-ul normal nu exclude cancerul sau bolile țesutului conjunctiv.

* Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Metoda
No results
Material colectat
Ser sanguin
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Termenul efectuării analizei: 1 zi

Hemoleucograma (analiza generală a sângelui) este unul dintre cele mai importante și solicitate teste de laborator, care oferă o informație generală despre starea de sănătate. Schimbările în valorile de referință vorbesc despre prezența/absență și evoluția anumitor afecțiuni. Analiza generală a sângelui  are un rol important atât în cazul diagnosticului patologiilor hematologice, infecțioase, inflamatorii, dereglărilor unor sisteme de organe, cât și în cazul aprecierii și monitorizării corecte ale tratamentului indicat.

* Descrierea și rezultatul investigației de laborator nu înlocuiește consultul specialistului și poartă un caracter informativ. Înainte de efectuarea analizelor și investigațiilor medicale se recomandă consultul specialistului.

Metoda
Flow-citometrie fluorescentă/ focusare hidrodinamică/ Colorimetrie (SLS-Hb)
Material colectat
Sânge venos
Servicii conexe recomandate
No results

Tiroxina liberă, fT4
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Аnaliza generală de urină, /cu sediment urinar/
Metoda
No results
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results

Metoda de diagnosticare prin biologie moleculară PCR  a Papillomavirusului uman (HPV) se bazează pe depistarea fragmentelor genomului HPV din raclatele cervicale sau din țesuturile bioptate. Testul permite depistarea și diferențierea celor mai importante din punct de vedere clinic genotipuri (16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59), care sunt responsabile pentru 95% cele mai grave displazii ale cervixului și tumori ale colului uterin. Depistarea genotipurilor 16 și 18, care posedă o oncogenitate sporită și necesită un comportament special al pacientelor, în special, investigațiile prin colposcopie. 
 
Indicații pentru prescriera testului la femei

 • Screening-ul femeilor cu vîrsta mai mare de 30 de ani (în cazul rezultatului negativ se recomandă repetarea  cu un interval de 3 ani).
 • În complex cu investigarea citologică.
 • Apariția displazei de diferit grad.
Metoda
Reacția de polimerizare în lanț în timp real, test calitativ
Material colectat
No results
Echipament
No results
Servicii conexe recomandate
No results
Preț fără reducere :
3910.00 Lei
Pregătirea

Prelevarea sângelui:

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
 • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
 • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Colectarea urinei:

 • Containerul pentru colectarea urinei îl puteţi ridica în una din filialele Invitro Diagnostics. 
 • Înainte de colectarea urinei efectuaţi toaleta riguroasă a organelor genitale exterioare.
 • După, mergeţi la WC şi după 2-3 secunde de urinare în closet, colectaţi toată cantitatea de urină de dimineaţă (după trezire) în recipient (50-100 ml).
 • Vasul se închide cu capac şi se aduce în laborator în maximum 2 ore de la recoltare. 

Prelevarea materialului urogenital:

 • Perioada optimă pentru prelevarea analizei: pînă la menstruație sau peste 1-2 zile după finisarea ei. 
 • Dimineața, în ziua prelevării analizei nu efectuați igiena intimă și spălături cu utilizarea gelurilor și/sau antisepticelor.
 • Recomandăm să faceți repaus sexual 3 zile înainte de recoltare.